- Acasă
- Bazine de pescuit
Se iese din Oradea pe Dn 79 si dupa Nojorid urmeaza localitatea Les.Aproape de iesirea din Les se face dreapta si prima la stanga duce la lacul cu acelasi nume ca si localitatea.Distanta Les – Oradea aproximativ 10km.
Administrat de AJVPS Bihor autorizatia nr.0168 din 1 sept 2009
Lacul Crestur face parte din corpul de apă Făncica – Ac. Crestur, pe râul Fâncica la altitudinea de 132 mMN, avand suprafaţa de 105 hectare, iar lungimea barajului este de 459 m.
Acumularea Crestur se încadrează în tipologia ROLA03b şi a fost realizată pentru irigaţii şi piscicultură.Pentru evaluarea potenţialului ecologic au fost prelevate probe în lunile mai, august şi octombrie, pentru analizele biologice (fitoplancton şi fitobentos), analizele elementelor fizicochimice suport şi poluanţilor specifici, din secţiunea amplasată la mijlocul acumulării.
Din punct de vedere al elementelor biologice, lacul Crestur s-a încadrat în potenţialul maxim.
Lacul Crestur este situat la 10 km distanta de Municipiul Marghita si 57 km de Oradea.
Este un loc ideal pentru iubitorii de pescuit, lacul avand urmatoarele specii : Somn, Stiuca, Crap, Amur, Caras, Platica, Oblete si Biban.
Ca sa ajungeti la lac cel mai bun traseu este Oradea -Sacuieni centru prima la dreapta pe langa biserica spre Olosig - Bolcas. Sunt doua intrari prima dupa bariera pe langa calea ferata iar a doua la aproximativ 500 mai sus drum de pamant.
Lacul Crestur este administrat de Ajvps Bihor in baza autorizatiei 0413 din 8 oct 2010.
Situat in apropierea localitati Diosig spre frontiera cu Ungaria,suprafata lacului este de 37 ha, specii de peste:crap;amur;caras;babusca, oblete.
Drum de aces Oradea- Diosig - frontiera drum destul de bun, daca nu ploua.
Administrata de Ajvps Bihor cu autorizatia nr. 0170 din 1 sep 2009.
Situata intre Oradea si Marghita la aproximatin 30 km,suprafata lacului este de 40 ha,specii de peste: crap; caras;amur.
Drum de acces Oradea - Biharia -Salard - Fegernic sosea asfaltata, din sosea pana la lac brum pietruit.